I did a drot of lugs in college, I hink I thave dain bramage.

Januar 2005 je minil v znamenju starejših pacientov, stare konjsko nabasane in preklinjajoče mamke na Glavnem trgu in penzionističnih demonstratorjev ekscesivnega popivanja in posledičnega neandertalskega obnašanja za osnovnošolce kar pred njihovimi šolami. Življenje mi je razveseljevala “Kišta pofukana” (beri: moj računalnik) in šest litrov nečloveško ogabnega donata, s katerim so me zdravniki hoteli spolirati od znotraj. Jaz sem imel bolj človeški pristop:

No, če se že moram tako spucat, sem se jaz spomnil drugačen, manj nagravžen način. Šel bom v pritličje po gasilsko cev, jo potegnil gor do našega stanovanja, se usedel na skret, vtaknil cev v gofljo in odprl na full. Hitr pa simpl. Ma da spuca.

Februar se je začel s kulturnim praznikom in dnevom norcev NA ISTI DAN, v moji takratni hiperpozornosti pa sem s svojimi kosmatimi radarji na obeh straneh glave zaznal nenavaden trend, ki je povsem razveljavil dan norcev kot kakšen poseben dan v letu. Imena otrok, ki so rasli kot gobe po dežju, so bila vedno bolj podobna reklamam na idiot mašini (beri: TV). Navsezadnje mi je prekipelo in zazrl sem se v prihodnost:

16. 2. 2105 (ne, ni napaka)

“Danes je Calvo spet prinesel iz šole en kol, in sicer iz biologije. Ribe mu ne ležijo kaj preveč, ampak to ni bil problem. Našli so ga, ko je prepisoval od Persila. Ker pa je učiteljica Nivea test vzela obema, je Persil to povedal še Dormeu, Pedigreeju in Snickersu, pa so ga skupaj natolkli kot mačka. Zato sva ga z Milko morala peljati na urgenco, Kokta pa si je doma morala sama skuhati kosilo. Seveda ni šlo brez katastrofe in ob vrnitvi domov so nas pričakali gasilci. Stanovanje je pač pogorelo, pa smo se preselili k stricu Kosmodisku. No ja, imata mulca vsaj družbo, čeprav sta Nike in Puma še hujša hudiča kot najina dva. Zrcalna slika Toyote in Kosmodiska, kakršna sta bila pred tisto odpiljeno poroko, ko sta se DA zadrla na bungee vrvi in skočila z mostu. Ubogi Canon je moral skočiti vzporedno, da ju je fotkal. Tistih fotk nismo nikoli videli. Kakor koli že, malo manj se razumeta naša psa. Toyotin Chappy je totalna zver. Je že vse sosede pogrizel, mali Gucci ju je za to celo tožil…”

Situacija se je od takrat poboljšala. Ampak ne veselite se prekmalu, namesto v TV reklame, smo se obrnili k popu, mitologiji, fantaziji in seveda tujini. V državi, ki ceni tujino v katerem koli kolenu bolj kot celo Slovenijo skupaj, je že ime Daisy dovolj za ego booster. Nekako kot, če sva že midva Jože pa Marija, pa naj bo vsaj otrok Anglež, Angleži so fajn. Ali pa Italijan: Pietro. Mogoče Norvežan: Bjank. Če res hočeš otroka dvigniti iz bede slovenske identitete, mu daš ime Brandon. Po drugi strani (oceana) pa so medtem nekateri Američani že korak pred nami. Ime Young Boozer recimo je eden takih, s katerim bi se Slovenci hitro poistovetili. Sicer pa tam otroke poimenujejo, kot jim paše. Po filmskih junakih, po hrani ali kar nekaj v tri dni. Predvsem slavni še niso dovolj ekscentrični, pa se izživljajo na svojem ubogem naraščaju, ki jih doleti po možnosti prekletstvo Gwyneth Paltrow, ko se zavedo, da se bodo do konca svojega življenja, ali vsaj skozi mučeniška leta do polnoletnosti, imenovali po sadju. Stavit pa grem, da Gwyneth ni pomislila na trende, ki bodo njeno hčerko uvrščali prej med ipode in macbooke, ker ob imenu Apple še posebej ameriška mularija, ki ima jabolka na njihovem prehranjevalnem seznamu daleč pod pomfrijem, hamburgerji itd., najprej pomisli na tisto pametno elektroniko, perpetualno zalimano na njihovo dlan.

Kaj pa pri nas? Kotlet? Klobasa? Pesa? Ocvirk? Verjetno Cviček? Buteljka? Litrca? Merlot? Penina? Šnops? Viski?

The future looks bright.

V naslednjih objavah pa short but sweet in nekatere dolge, ampak poučne. Opozarjam pa, za tiste, ki ste originalne 3dnevnike brali, da bom moral malo prirediti ponovne objave zavoljo dandanašnje politične korektnosti. 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s