Visa pour l’Image 2008

It was the 20th Festival of Photojournalism in Perpignan, France, and the second one I visited. It always revolves around a few great people, some of the best photojournalists in the world … Last year it was Stanmeyer for the greatest part, and this year war photographers were in the spotlight. And since it was all about history, they looked back towards the oldest photojournalists like David Douglas Duncan and Horst Faas.

The festival that runs from 30th August to 14th September is home to about 30 exhibitions from the best photographers in the world. Quite many awards are handed out at the evening screenings, where they show slideshows etc. Current problems of photojournalism are discussed at the symposiums in the congress centre where they also had presentations. The same place hosts all the major world agencies, the Adobe “corner”, the Canon professional centre and the Apple centre during the professional week from 1st to 7th September. 

At the NGM seminar – editing a Turkish edition feature: NGM deputy picture editor (front), NGM picture editor (back)

Tens of exhibitions take its toll.

Wrapping up the professional week. The final visitors to the Palais de Congres.

Advertisements

8 thoughts on “Visa pour l’Image 2008

  1. Full fajn je blo, ja. Malo preveč vojne, predvsem tistih že prav barbarskih spopadov po Afriki, ampak na splošno pa zelo v redu. Ja, za zadnjo fotko sem imel pa cajt. Ostali so šli po kruh (popoldan v teh malih francoskih mestih komaj še dobiš kje kruh), jaz pa sem v Palais des Congres kot klošar (tudi izgledal sem že tako) na tleh sedel in se igral s fotoaparatom, medtem ko so mimo mene vozili dele stojnic agencij iz drugega nadstropja.

  2. Rezerviraj si dni od tretjega septembra pa tam do osmega naslednje leto. Mi smo letos imeli še dva placa v kombiju. Vožnje je 13 ur, ampak se pa splača it z avtom oz. kombijem, ker se s šotori nastanimo v poceni kampu v predmestju in se v mesto vozimo, pa še vmes pred večernimi projekcijami lahko pridemo z lahkoto nazaj v kamp, kaj pojemo itd. in gremo nazaj. Se bom spomnil nate naslednje leto in te obvestil.

  3. In mene letos ni bilo zraven 😦 . Mi je že žal, ko vidim tvoje fotke, vidim ,da je bilo zelo pestro in zanimivo, jst sem pa doma gurala za izpite in letala za RBD skupino, sej to ni glih za hvalt, sam če letaš z 24ur ekipo je prov fletno 😀 . Se strinjam z Barbi, tazadnje je res huda. ***

  4. You’re right. My thoughts exactly – it hardly falls into the category. But frankly speaking I didn’t really put much thought into arranging the shots for my blog. These portraits have an attraction to them – perhaps the looks. That’s the sole reason I put it first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s